Skvělý zážitek připravilo šest studentů ze žateckého gymnázia,  pod vedením paní profesorky Mgr. L. Kafkové dětem z MŠ Alergo.  Studenti Dominik, Honza, Vít, Daniel, Lukáš a ještě jeden Honza zorganizovali na školní zahradě soutěže pro děti ze třídy Fialek a Včeliček. Děti si užily spoustu zábavy, procvičily si pohybové dovednosti, barvy, představivost. Sluníčko přispělo k výborné náladě a zážitek pro studenty a  pro děti byl opravdu úžasný.  ,,Velcí kluci“  shovívavě a trpělivě svým maličkým kamarádům vysvětlovali své požadavky a pravidla her. Z mladičkých studentů se rázem stali zodpovědní dospělí s laskavým
přístupem k maličkým drobečkům.  Akce se velmi podařila a skončila slovy dětí : ,,opakovat!“
Pg. MŠ

Den dětí jsme oslavili společně s Dobrovolnými hasiči a Městskou policií. Pan Petr Šutera, tatínek naší kamarádky ze třídy Včeliček pro nás připravil úžasné dopoledne, společně se svými kolegy.  Počasí nám také přálo, takže jsme se mohli seznámit s prací hasičů a policistů a dozvědět se spoustu zajímavostí. Děti si mohly prohlédnout auta a jejich vybavení, viděly příjezd a zásah hasičů. Policisté MP zase předvedli služebního psa v akci - zadržení zloděje. Všem patří velký dík.

Od října do listopadu v roce 2012 proběhla v naší MŠ akce ve sběru kaštanů a dalších podzimních plodů. Dohromady nasbíraly děti cca 780Kg podzimních plodů. Během této akce navštívil naší MŠ i pan hajný, který dětem povyprávěl o svých zážitcích z lesa a ponaučil je, jak se zachovat, když uvidí pasoucí se nebo zraněná zvířata. Této akce se zúčastnily všechny třídy naší. Všem moc děkujeme za bohatou účast.

Po dobré dopolední  svačince se 25.září vydalo 8 předškoláků z naší mateřské školy do městského parku v Žatci, aby zde změřili své síly s dětmi z ostatních  mateřských škol. První ročník soutěže nazvanou  „Malý Soptík „ pořádal Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje, územní odbor Žatec ve spolupráci s Policií ČR a JSDH. Všechny děti se zapojily s velkým úsilím do všech připravených disciplín a prokázaly výbornou fyzickou zdatnost a neztratily se ani v plnění vědomostních disciplín. Po skončení celé akce děti odcházely  plné dojmů  a každé z nich také dostalo malé ocenění.
Po celou dobu trvání akce byl pro děti zajištěn teplý čaj .