Tak jako každý rok na jaře, i letos nás v MŠ navštívil náš oblíbený kouzelník Robert Navaro s manželkou. Jeho představení jsou vždy zábavná, vtipná a zárukou kvality. Kouzlení s kartami, penězi a šátky byl jen velmi zajímavý úvod, do kterého se zapojily i děti. Partnerku Ingrid jsme obdivovali za její umění ovládat spoustu obručí najednou. Holčičky i kluci zjistili, že to není  vůbec jednoduché, když si to mohli vyzkoušet. Hlavním bodem programu byly ale "Bublinky". Malé, větší, velké, úplně největší - spousta bublinek. Do těch obřích se vešly i děti a paní učitelky. Nikdo se nenudil, všichni se bavili a tak to má být. 

 

Již tradičně se 24. dubna v den, kdy se koná Mezinárodní den tance, vypravili chlapci a holčičky z tanečního kroužku na náměstí. Na pozvání ZUŠ, která je hlavním organizátorem tanečního odpoledne, se s velkým těšením děti oblékly do tanečních kostýmů, aby na Náměstí svobody všem přítomným ukázaly, co se za celý rok v tanečním kroužku naučily. Na motivy písně Hříbě, děti zatančily country tanec v párech. Děti byly velmi šikovné a po zásluze byly odměněny velkým potleskem .

další foto-OHŘE MEDIA

ZÍSKALI JSME 3.MÍSTO VE SBĚRU POMERANČOVÉ A CITRONOVÉ KŮRY!

2.10.2014 se naše mateřská škola zúčastnila sportovního dne, který pořádal Stavební a vyvlastňovací úřad, životní prostředí města Žatec. Akce probíhala na stadionu Mládí, kde si děti užily spoustu sportovních aktivit, sbíraly na jednotlivých stanovištích razítka a indicie, které nás dovedly až k pokladu.

Další velkou radostí bylo umístění na stupni vítězů. Diplom a ceny z rukou paní starostky děti potěšily. Poděkování patří našim dětem, rodičům i prarodičům.

 

A3-141002-003mládí7A1-141002-015

                           VČELIČKY                                                   SLUNÍČKA                                                        FIALKY

III-141002-017

                        MOTÝLCI

SMOKEMAN

Děti z naší mateřské školy přijaly pozvání na velice zajímavou akci, která se konala přímo v centru našeho královského města. Edukativní show „Smokeman zasahuje“ si klade za cíl přiblížit široké veřejnosti problematiku správného spalování v lokálních topeništích.

Na pozvání Žatecké teplárenské, a.s. navštívil dne 19.9.2014 město Žatec Ing. Jiří Horák Ph.D. alias Smokeman se svou pojízdnou laboratoří. Děti si jeho laboratorní radovánky neskutečně užily. Byly aktivními kolegy tohoto veselého vědátora. Plnily celou řadu zajímavých úkolů, dozvěděly se mnoho nového. Ale také dokázaly odpovědět na všetečné otázky, které ale naše nejmenší vůbec nezaskočily. Bez váhání děti vyjmenovaly všechny podmínky, které potřebuje strom k svému růstu. Děti si také vytvořily pomocí suchého ledu (CO2) a vody svou fotosyntézu…

Smokeman děti zaujal a my věříme, že takových nadšených učitelů budou ve svém životě potkávat víc a víc.

Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje, územní odbor Žatec ve spolupráci s Policií ČR, Městskou policií Žatec a Chrámem chmele a piva, uspořádal v rámci preventivně výchovné činnosti 3. ročník soutěže „Malý Soptík 2014“. Šestičlenné družstvo reprezentovalo naší školku.